točení na kruhu - JEDNODENNÍ

Kód: 60/21. 60/5. 60/26. 60/2. Zvolte variantu
2 500 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Jednodenní kurz točení na kruhu pro začátečníky a mírně pokročilé. 

Během celého dne se naučíte, jak vycentrovat hlínu a z ní pak vytočit základní tvary (mistička, hrníček,...). Výrobky si poté obtočíme a přiděláme ouška. Poté si je ozdobíme engobami/podglazurními barvami, zkusíme si prorývání, pohrajeme si např. s reliéfními razítky.

Co se bude dít s výrobky po kurzu: výrobky necháme uschnout a poté přežahneme (1. výpal). Po přežahu lektorka výrobky naglazuje transparentní glazurou a vypálí na druhý (ostrý) výpal.

Jakmile budou Vaše výrobky připraveny k vyzvednutí, budete informováni e-mailem. 

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jednodenní kurz točení na kruhu je určen pro začátečníky, kteří se s hrnčířským kruhem ještě neměli možnost setkat, ale chtěli by se s ním kamarádit. Nebo pro mírně pokročilé, kteří si chtějí oprášit základy práce na kruhu.

Sejdeme se v 9:00 hod. , seznámíme se se základy práce s hlínou. Pak se již vrhneme ke kruhům a naučíme se, jak vycentrovat výrobek a jak vytočit základní tvary. Dopoledne si tedy vytočíme např. hrníčky, mističky, apod. Po obědové pauze se vrhneme na obtáčení - ukážeme a zkusíme si, jak udělat podední, jak upravit finální tvar výrobku, poté hrníčkům přidáme ouška. A vrhneme se na dekor - nazdobíme si výrobky engobami/podglazurními barvami, budeme moci vyzkoušet techniku prorývání, techniku pozitivního/negativního reliéfu a pohrajeme si s razítky. Kurz zakončíme cca v 17:00 hod.

Výrobky si neodnesete domů hned - aby se z hlíny stala keramika, musí se vypálit. A to nejlépe hned 2x. Vámi vyrobené výrobky tedy nechám sušit. Po dosušení poputují do pece na tzv. přežah - jedná se o první výpal cca 900 st. C. Poté Vám výrobky naglazuji transparentní glazurou a znovu poputují do pece, tentokrát na druhý, tzv. ostrý výpal cca 1150 st. C.

Jakmile budou Vaše výrobky hotovy a připraveny k vyzvednutí, budu Vás informovat e-mailem.